project:
Seminar Smart en Leefbaar
opdrachtgever:
Future City Foundation
ons werk:

Afgelopen halfjaar hebben we met de Future City Foundation ontzettend veel geleerd over de smart city. Die lessen deelden we op woensdag 26 juni tijdens het seminar ‘Smart & Leefbaar in Amersfoort.

Ontwerpprincipes voor Smart Stedenbouw 
In 2019 onderzoekt de Future City Foundation met ruim 20 vooraanstaande partners hoe we de smart city moeten ontwerpen. We denken dat de stedenbouw en de producten die daaruit voortkomen radicaal veranderen. Net zoals dat gebeurde met andere bedrijfstakken. We willen begrijpen hoe dat gebeurt, welke kansen dat oplevert en welke risico’s er aan kleven. Inmiddels hebben we de nieuwe ontwerpprincipes voor smart stedenbouw opgesteld en willen we die testen met ontwerpers, overheden en andere stakeholders.

Data en omgevingsbeleid
Op verzoek van de Provincie Zuid-Holland deden we onderzoek naar hoe je via datatoepassingen kan komen tot realtime omgevingsbeleid. De kennis die we daarmee opdeden bundelden we in het boek ‘Data en Omgevingsbeleid’, dat u gratis kunt downloaden. In een korte workshop ervaarden de deelnemers zelf de 5 stappen in het proces om te komen tot datagedreven beleid.

Zo borg je belangen
Wie het over smart city heeft roept ook gelijk een ethische op. Want hoe borg je privacy van burgers? En hoe bewaar je de autonomie van mensen. Aan de hand van de ‘schuifjes’ in het Future City boek ‘Smart & Leefbaar’ demonstreerden we hoe je als gemeente (of andere overheid) een smart-city-kader kunt formuleren, die ook aansluit bij de eisen van de Omgevingswet.

Kijk voor meer informatie over Future City Foundation en smart city op www.future-city.nl.

+

Laat ons uw verhaal vertellen

Andere projecten

Nieuwsgierig naar wat wij maken?

Klik hier voor alle projecten

Benieuwd hoe wij voor uw project resultaat kunnen behalen?

Neem contact op met Arjan Ankerman • T: 033 87 00 100 of E: a.ankerman@elba-rec.nl