Utrecht opent etalages voor unieke roze kunstroute TIPART 2.0

Van 17 t/m 26 juni hangt er weer roze kunst in de Utrechtse etalages. Na het succes van vorig jaar organiseert TIPART (The International Pink Art Route) de roze kunstroute TIPART 2.0. Daarmee is TIPART de enige jaarlijkse roze kunstroute in Nederland.

Meer dan 20 locaties in hartje Utrecht

TIPART 2.0 is geen doorsnee galerieroute. De kunst zal te zien zijn op meer dan 20 alledaagse en soms verrassende locaties. De route start binnen de muren van muziekcomplex TivoliVredenburg bij grand café Het Gegeven Paard en loopt langs winkels (onder andere WE en Keck & Lisa), restaurants (GYS, Bar Beton), cafés (Kalff, Bodytalk), boekhandels (Libris), het gemeentehuis en de openbare bibliotheek.

De route volg je met behulp van een boekje of via een rondleiding van een gids (beide gratis). Als je Utrechter bent, is het een feest der herkenning. Woon je buiten Utrecht, dan is deze route een mooie gelegenheid om kennis te maken met de hotspots in de historische Domstad.

Voor iedereen

TIPART 2.0 is voor iedereen: gay, hetero, transgender, jong en oud. Je hoeft ook geen kunstkenner te zijn. De route is een laagdrempelige manier om kunstwerken te zien van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transseksuele kunstenaars. Het aanbod is zeer divers; op de route vind je foto’s, schilderijen, sculpturen, boeken en gedichten.

Celebrating Sexual and Gender Diversity

TIPART valt ook dit jaar weer samen met het Midzomergracht Festival, dat haar 20e verjaardag viert. Celebrating Sexual and Gender Diversity is het thema van het zomerspektakel, dat ook door TIPART wordt uitgedragen. Wat betekent mannelijk en vrouwelijk in deze tijd? Moeten we op zoek gaan naar een nieuwe sekse? Hoe ervaart iemand het om van jongen naar meisje te veranderen, of andersom? Allemaal vragen waar de kunstenaars mee aan de slag zijn gegaan.

Praktische informatie

Het boekje waarmee je de route kunt lopen is gratis te downloaden via www.tipart.nl. Van 17 t/m 26 juni wordt in de weekenden twee keer per dag een rondleiding gegeven. Wil je graag op andere tijdstippen worden rondgeleid (alleen mogelijk voor groepen)? Meld je dan aan via info@tipart.nl.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze website voor meer info over de kunstenaars of volg ons op Facebook of Twitter.
www.tipart.nl
Facebook.com/Tipart.Utrecht
Twitter.com/InfoTipart

Elba-Rec sponsort TIPART 2.0 omdat wij geloven in het beter maken van steden door sociale initiatieven en initiatieven van onderaf.

Deel.