Stimuleer digitale samenwerking met ondernemers

De beschikbaarheid van nieuwe digitale middelen vraagt om een andere manier van contact leggen en onderhouden met ondernemers in uw gemeente. Dat geldt voor de reeds gevestigde ondernemer én de potentieel nieuwe ondernemers. Het interactief en online Bedrijvenloket biedt daarom één centrale online omgeving om dit te organiseren en coördineren.

Via het interactief Bedrijvenloket kan onder andere informatie over bedrijven en regionale economie op een eenvoudige manier inzichtelijk worden gemaakt en kunnen contactgegevens van ondernemers worden gedeeld. En dit niet alleen, betere digitale dienstverlening zal zichzelf uiteindelijk terugverdienen door een sterkere samenwerking tussen ondernemers en gemeente en ondernemers onderling.

Of men nu zoekt naar een nieuw bedrijfspand, een kavel om uit te breiden of informatie over welke economische branches op welke plaats vertegenwoordigd is; het interactief Bedrijvenloket geeft antwoord. Geheel naar uw wensen zal het loket – welke als totaalpakket bestaat uit een Bedrijvenloket (1), een Ondernemersplatform (2) én een Monitor werkgebieden (3) – worden samengesteld.

1 – Bedrijvenloket

Wilt u uw gemeente op de kaart zetten?

Het Bedrijvenloket is als een Gouden Gids voor ondernemers, waarmee ze in één oogopslag kunnen zien waar ze zich kunnen vestigen. Het biedt tevens een overzicht van de mogelijkheden voor recreatie en eventueel wonen. Kortom, het Bedrijvenloket brengt alle relevante informatie voor huidige én toekomstige ondernemers binnen uw gemeente samen op één toegankelijke plek.

Het Bedrijvenloket is de perfecte manier om uw gemeente te presenteren, te promoten en daarmee bedrijven aan te trekken. Het loket is dienstverlenend voor ondernemers en is bovendien een uitstekend middel om digitale samenwerking te stimuleren. Ondernemers kunnen immers beter zien wie er om hen heen gevestigd zijn.

2 – Ondernemersplatform

Dé communicatietool voor uw ondernemers

Het Bedrijvenloket is daarnaast eenvoudig te koppelen aan een Ondernemersplatform. Op die manier kunnen ondernemers niet alleen zien welke ondernemers er rondom hun bedrijfspand gevestigd zijn, maar kunnen ze tevens op eenvoudige wijze met elkaar in contact komen.

Het Ondernemersplatform is bovendien een uitstekende online omgeving waar ondernemers op de hoogte kunnen worden gebracht van wat er in hun gemeente en bij andere ondernemers speelt. Dit stimuleert de onderlinge verbondenheid en draagt bij aan mogelijke samenwerkingen.

Samen met het Bedrijvenloket vormt het Ondernemersplatform dé ideale dienstverlening aan al uw (toekomstige) ondernemers.

3 – Monitor compact

Met één muisklik inzicht in uw lokale economie

  • Wat zijn de grootste bedrijfssectoren in de werkgebieden binnen uw regio?
  • Hoeveel werknemers werken in de werkgebieden binnen uw gemeente?
  • Wat is het leegstandspercentage in een bepaald werkgebied?

De Monitor compact beantwoordt deze en nog veel meer vragen. Digitale kaarten, tabellen en diagrammen maken direct inzichtelijk hoe uw werkgebieden ervoor staan. Ook wordt inzicht gegeven in de dynamiek; hoe ontwikkelen de bedrijvigheid, de werkgelegenheid en het vastgoed zich?

Bent u klaar om (toekomstige) ondernemers optimaal van dienst zijn met de middelen van nu? Dan is het digitaal Bedrijvenloket hét middel om dit te bewerkstelligen.

Kijk hier voor meer informatie

Klik hier voor meer nieuws over onze projecten

Deel.