12-jarige lantaarnpaalfan Tobias mee op pad met Ziut

Hij is pas 12, maar Tobias van Dien uit Eindhoven weet al waar hij later gaat werken. Bij Ziut! In juli ontving Ziut, specialist in openbare verlichting, een aandoenlijke brief waarin hij over zijn toekomstplannen en passie voor lantaarnpalen vertelt. Omdat hij nu nog niet mag solliciteren, vroeg de lantaarnpaalfan of hij een dag met een monteur mee op pad mocht. Dat verzoek kon natuurlijk niet worden geweigerd …

Ochtend mee op de hoogwerker

Op donderdag 1 september was het zover. Tobias mocht een ochtend met monteur Ralph Meens op pad. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het oplossen van een storing? Hoe ziet het depot van Ziut eruit? Hoe is het om in een hoogwerker te zitten? Tobias kwam het allemaal te weten. Uiteraard kreeg Ralph ook een kijkje thuis bij Tobias, waar zowel zijn kamer als achtertuin gevuld zijn met armaturen. Tobias heeft onlangs op vakantie in Zweden zelfs een armatuur bemachtigd om aan zijn grote collectie toe te voegen.

Bekijk hier het item dat het Jeugdjournaal onlangs maakte over Tobias’ dag.

Over Ziut

Ziut is specialist in de slimme openbare ruimte en expert in openbare verlichting, verkeersregeling en camerabewaking. Ziut adviseert, legt aan, beheert en verzorgt onderhoud. Van de 3,6 miljoen lichtmasten in Nederland heeft Ziut er 1,3 miljoen in beheer. De lichtmast is het ideale ingrediënt voor de smart city, waarin digitale technologie ervoor zorgt dat ‘alles met alles’ is verbonden. Met een elektrische aansluiting en een betrouwbare netwerkverbinding vormt deze het ideale opstelpunt om objecten te verbinden met internet. Zo staat Ziut garant voor talloze smart city-toepassingen, nu én in de toekomst.

Klik hier voor meer marktnieuws

Deel.