Martijn de Waal: “Internet ontruimtelijkt niet”

Over de sociale gevolgen van nieuwe media zijn boeken volgeschreven, maar hoe zit het met de ruimtelijke consequenties? Martijn de Waal verzorgt hier op 5 november, tijdens de eerste dag van LCOR, een keynote over. “Internet ontruimtelijkt niet”, zegt hij. De Waal neemt u mee in de ruimtelijke consequenties van ons toenemend gebruik van digitale middelen. Hij volgt sinds begin jaren negentig de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media op de voet. De Waal is oprichter van netwerkorganisaties The Public Matters en The Mobile City, en is als onderzoeker verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees hier alvast het interview dat de redactie van Stedelijk Interieur voorafgaand aan dit congres met Martijn de Waal had. Na afloop van de keynote is gelegenheid voor het stellen van vragen.
Martijn de Waal is uiteraard niet de enige spreker op de eerste dag van LCOR:

>> Annemarie Jorritsma opent scherp, humoristisch en zoals u gewend bent, vol passie!
>> Jaap Meindersma, directeur Dienst Stadsbeheer, vertelt hoe Almere identiteit laat weerspiegelen in het duurzame beleid
>>Nanda Huizing, Head of Brand, Communications & Digital Philips Benelux. Legt uit hoe u een sterk merk creëert.
>>Andries Geerse van We Love The City doet uit de doeken hoe u succesvol participeert met bewoners,
>>Judith Vermaas, Programmamanager Almere Centrum en Ernst Bokhorst, Wijkregisseur Gemeente Almere vertellen samen hoe Almere zich opnieuw uitvindt door het water te omarmen.
>>Evert Verhagen van REUSE / Creative Cities legt uit hoe je de openbare ruimte inzet om een identiteit neer te zetten.
>>Johan Terpstra van de gemeente Almere neemt u mee op excursie naar de Marbles van Daan Roosegaarde op het Van Eesterenplein.
>>Nico Wissing van NL Greenlabel legt uit waar een groen en duurzaam ontwerp aan voldoet.
>>Jan-Willem Wesselink van het Kennislab voor Urbanisme zet uiteen hoe de openbare ruimte verandert onder invloed van de nieuwste technologie.
>>Daan Melis van EHV365 en Oeds Westerhof, Programma- en Communicatiedirecteur bij Fryslân 2018 vertellen hoe je de juiste keuze maakt op het gebied van citymarketing.

Dag 1 van LCOR op 5 november: een leerzame dag met toepasbare sessies en inspirerende visies. Mis het niet, u heeft nog 5 dagen om u aan te melden!
FACTS & FIGURES
Wanneer: 5 november 2014 in Almere, 10 december 2014 in Nijmegen
Meer info: www.lcor.nl
Voor wie: Bestuurders en beleidsmedewerkers (beleid, ontwerp, beheer) bij gemeenten, ontwerpers, (landschaps)architecten, stedebouwkundigen, verkeerskundigen en ingenieurs; adviseurs, fabrikanten en toeleveranciers; onderwijs- en kennisinstellingen; woningcorporaties; beleggers, ontwikkelaars en bouwers; ondernemers (winkeliers, bedrijven/kantoren).
Door wie: Het congres wordt georganiseerd door Elba-Rec (uitgever van vakbladen, congressen, seminars en studiereizen over gebiedsontwikkeling) in nauwe samenwerking met gastgemeenten Almere en Nijmegen.
Aanmelden: Klik hier om u voor dit congres aan te melden.

Kijk hier voor meer nieuws rond onze events

Deel.